Sopiva timanttityökalu jokaiseen käyttökohteeseen ja materiaalille

Sopivien timanttiporanterien ja timanttilaikkojen valintaan vaikuttaa aina käyttökohteen materiaali, sen lujuus ja käytettävät koneet. Autamme asiakkaitamme valitsemaan sopivimmat timanttityökalut raudoitetulle betonille, tiilelle, asfaltille ja luonnonkivelle.

Valinnan perusajatus timanttiporauksessa ja -sahauksessa on, että kovaan kiveen käytetään pehmeällä sidosaineella varustettua timanttisegmenttiä ja pehmeään materiaaliin kovaa sidosainetta.
Timanttihiomakoneet, -jyrsimet ja -laikat

Timanttihionnassa ja -kiillotuksessa timanttisegmentin raekoolla ja sidosaineen koostumuksella on suuri merkitys lopputulokseen. Autamme oikeiden timanttihiontatyökalujen valinnassa ja tarjoamme laajan valikoiman timanttihiomalaikkoja ja timanttisegmenttejä sekä erilaisia lattia- ja käsihiomakoneita betonin ja tasoitteiden timanttihiontaan.

Timanttihiomalaikat ja timanttisegmentit sopivat monenlaisiin saneerauskohteisiin, kuten vanhojen tasoitteiden, liimojen ja erilaisten pinnoitteiden poistoon sekä betonin hiontaan ja jyrsintään. Esimerkiksi Schwamborn-lattiahiomakoneet voidaan varustaa kohteen mukaan tasoitteiden poistoon, jyrsintään tai viimeistelevään hiontaan, jossa lopputulos on peilin kirkas.

Lattia- ja urajyrsimissä käytetään runkojäähdytettyjä timanttilaikkoja, jotka toimivat tehokkaasti erilevyisten roilojen teossa.

Tarjoamme myös muut kivirakenteiden piikkaus- ja purkamistyökalut, kuten Brokk-purkurobotit sekä hydrauliset, sähköiset ja paineilmatoimiset piikkauskoneet.

TUTUSTU VALIKOIMAANTimanttiporakoneet ja timanttiporanterät

Timanttiporauksessa olennaista on oikeanlaisen timanttisegmentin valinta timanttiporan ja käyttökohteen mukaan. Yleisimmät timanttiporanterien halkaisijat ovat 50–150 millimetriä, mutta varastotuotteistamme löytyvät timanttiporakoneiden putket 16:sta 900 millimetriin saakka.

Timanttiporanterillä tehdään erikokoisia läpivientejä, reikiä ja aukkoja eri kivi- ja betonirakenteiden läpi teollisuudessa sekä uudis- ja peruskorjauskohteissa.

Oman tuotannon ansiosta räätälöimme timanttiporarungot asiakkaidemme tarpeiden mukaan nopeasti. Poraputkien kokoonpano – eli timanttisegmenttien kiinnittäminen porarunkoihin – hoidetaan omissa tuotantotiloissamme Vantaalla. Palveluihimme kuuluvat myös timanttiporanterien teritykset.

Lue lisää timanttiporauksen lisätarvikkeista, kuten kierteenvaihtajista, kiinnitysvälineistä ja painevesisäiliöistä.

TUTUSTU VALIKOIMAANTimanttisahat ja -laikat

Timanttisahauksessa olennaisinta on sopivan timanttiterän valinta sahan ja käyttökohteen mukaan. Edustamme alan johtavia laitevalmistajia ja toimitamme timanttityökalut seinä- ja lattiasahaukseen, pöytäsahoihin ja tiilisirkkeleihin, vaijerisahoihin ja käsivaralta sahaukseen. Saat meiltä timanttiterät myös muiden valmistajien laitteisiin.

Lattia-, seinä- ja käsivarasahojen timanttilaikkakoot ovat 125–1500 millimetriä. Seinä- ja lattiasahaustyökaluihin kuuluvat halkaisijaltaan jopa 1500 millimetrin timanttilaikat paksujen rakenteiden sahaamiseen, kuten läpivientien ja oviaukkojen tekoon.

Timanttihelmillä varustetuilla timanttivaijerisahoilla voidaan sahata paikoissa, joissa muunlaisilla työkaluilla toimiminen on vaikeaa tai mahdotonta. Vaijerisahoilla ja timanttivaijerilla leikataan esimerkiksi siltoja tai raskaasti raudoitettuja konepetejä teollisuudessa.

Timanttivaijerilla voidaan tehdä halkaisijaltaan useamman metrin kokoisia pyöreitä aukkoja. Timanttivaijerit räätälöidään aina kohteen mukaan, kuten isojen teollisuusmuuntajien tai muunlaisten metallirakenteiden leikkaamiseen.

Holvisaha eli lattiasaha on tehokas työväline suurten ja paksujen lattiarakenteiden purkamisessa. Lattioita voidaan piikata auki myös kauko-ohjattavilla Brokk-purkuroboteilla.

Käsivaralta sahauksessa suurtaajuussähkötekniikka on vallannut viime vuosina alaa hydrauliikalla toimivilta laitteilta. Kehityksen ansiosta käytettävä yksikkö on keventynyt noin 100 kiloa.

Tutustu Weka-suurtaajuussahaan

Oma henkilökuntamme huoltaa kaikki edustamamme merkit, ja myös suurin osa timanttisahojen varaosista löytyy suoraan varastostamme.

TUTUSTU VALIKOIMAANPölyn- ja vedenhallinta timanttityökalujen käytössä

Koska lämpötilat nousevat timanttityökalujen kanssa usein suuriksi, poraamisessa ja sahaamisessa käytetään vettä. Veden- ja pölynhallinta kuuluukin olennaisena osana kaikkeen timanttisahaamiseen ja -poraamiseen sekä osin myös timanttihiontaan.

Tarjoamme veden hallittuun poistoon tehokkaita liete- ja vesi-imureita sekä vedenkeräimiä. Hionnassa syntyvää pölyä hallitaan alipaineistajilla sekä rakennus- ja teollisuusimureilla.

Lisäksi valikoimiimme kuuluvat kaikki ammattilaisten tarvitsemat erikoistarvikkeet, kuten asbesti-imurit, ilmanäytteenottolaitteet ja paine-eromittarit. Lue lisää!

LUE LISÄÄ

Lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme saat ammattitaitoiselta henkilökunnaltamme

Katso kaikki yhteystiedot